Isporuka 50 elektromotornih invalidskih kolica

Turska vojna misija u BiH je naručila 50 elektromotornih invalidskih kolica, a naša kompanija uspješno izvršila isporuku istih korisnicima po spisku Saveza RVI FBiH za ratne vojne invalide sa područja cijele BiH.

Primopredaji opreme prisustovao je i ambasador Turske u BiH Haldun Koč, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Ismir Jusko i predsjednik Turske vojne misije u BiH Ali Taniš.

“Imamo danas čast prisustvovati ovoj plemenitoj akciji Turske vojne misije u BiH koja je nabavila potrebna ortopedska pomagala našim ratnim vojnim invalidima. Izražavam duboku zahvalnost svima koji su obezbijedili novčana sredstva, proveli potrebne zakonske procedure i svima koji su neposredno radili da se omogući dodjela ove veoma vrijedne pomoći ratnim vojnim invalidima”, kazao je ministar Jusko u obraćanju prisutnima.

Ovim je još jednom potvrđeno prijateljstvo između naše dvije države, a pomoć će biti dodijeljena RVI na cijelom teritoriju BiH”, kazao je Jusko uz citat koji svima može biti putokaz u životu “Tvoje je samo ono što daš”.

Ambasador Turske u BiH Haldun Koč istakao je značaj prijateljstva BiH i Turske, dodajući da postoje neraskidive veze, prijateljstvo i srdačnost na koje niko ne može uticati.

“Vama koji ste rizikovali svoje živote za čast, slavu, jedinstvo i solidarnost svoje zemlje želim još jednom izraziti zahvalnost”, rekao je Koc.

Brigadir Taniš je istakao da su upravo ratni vojni invalidi dali nemjerljiv doprinos kako bi BiH sačuvala nezavisnost i suverenitet.

Predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida FBiH Esad Delić je rekao da su šehidi temelji jedne zemlje, a ratni vojni invalidi njeni stubovi.