Na Vratniku opremljena stomatološka ambulanta

Na Vratniku u Općini Stari Grad Sarajevo je savremeno opremljena stomatološka ambulanta zahvaljujući donaciji Turske vojne misije u BiH. U ambulantu smo isporučili: stomatološku stolicu uz propratne elemente, autoklav-dio za sterilizaciju i kartoteški ormar.

Primopredaja opreme izvršena je u prisustvu generalnog direktora JU Dom zdravlja KS Fuada Husića, komandanta Turske vojne misije u Bosni i Hercegovini, brigadira Tayfuna Čelika, direktorice Doma zdravlja Stari Grad Samire Ahmetović i načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića koji je posredovao u ostvarivanju saradnje između ove dvije institucije. Hadžibajrić je naglasio da su ulaganja Republike Turske proteklih godina u Stari Grad, ali i cijelo Sarajevo, pa i BiH bila zaista velika i da o tome treba više govoriti. Za opremanje stomatološke ambulante Turskoj vojnoj misiji uručena je zahvalnica od strane JU Dom zdravlja KS.

Ambulanta Vratnik ima dugogodišnju tradiciju i pruža usluge stanovnicima Vratnika, Kovača i Sedrenika. Radi u dvije smjene, a građanima su na usluzi dva stomatologa dr.Indira Turković i dr.Irma Kekić-Hrnjičević.

Ambulanta pruža usluge iz domena polivalentne stomatologije, a kako su kazali, rad na staroj i dotrajaloj opremi bio dosta otežan i nezadovoljavajući. Donacijom stomatološke stolice i ostale opreme ljekarima je rad znatno olakšan, a pacijenti će odsad dobijati brzu i kvalitetnu uslugu. Iz Doma zdravlja su istakli kako su izuzetno zahvalni Turskoj vojnoj misjji, ali i Općini Stari Grad na donaciji i razumijevanju koje su pokazali prema ovom dugogodišnjem problemu. Vrijednost donirane opreme je oko 50.000 KM.